Yleistä sukututkimuksesta

Sukututkimuspalvelua tilauksesta Suomen niistä seurakuntien kirkonkirjoista, jotka löytyvät netistä (rippikirjat, lastenkirjat, syntyneet, vihityt, muuttaneet ja kuolleet). Mahdollisuus katsoa myös henkikirjoista. Tunnin esitutkimus veloituksetta jos mitään ei löydy.


Tutkimuksen käynnistämiseen riittää esim. oman isoisän nimi, hänen tarkka syntymäaikansa ja syntymäpaikkansa. Kuolinajankin voi mainita jos tiedossa ja haluaa sen esiin. Sukututkimus tehdään kirkonkirjoista ja henkikirjoista, jotka löytyvät netistä. Joidenkin seurakuntien lähteet ovat tuhoutuneet kirkkojen tulipaloissa ja tietoja ei sitten välttämättä vain löydy.


Huomaa myös 100 vuoden raja. Sen uudempia tietoja ei vielä löydy.
Joidenkin kuntien kirkonkirjoja ei ole vielä digitoitu 1900-luvulle, joten tietoja ei välttämättä löydy ihan lähelle. Esim. jossain päättyvät 1850-luvulle eikä ole siitä uudempia.


Palveluun sisältyy:

Asiakkaan sukututkimusaineiston tallennus suosimaani MyHeritage –ohjelman tietokantaan mikäli asiakas suostuu siihen, että voin luoda hänen nimissään tilin MyHeritageen ja jossa minut laitetaan verkkovastaavaksi jolloin voin hallinnoida hänen tiliään. Eli asiakas omistaa tilin ja minä olen sivuston jäsen, jolla on verkkovastaavan oikeudet.


Perusversio MyHeritagessa on ilmainen, mutta rajoitettu 250 henkilöön. Eli jos sukua alkaa kertymään, niin rajoitus tulee pian vastaan. Premium versioon sisältyy 2500 henkilöä ja se on maksullinen. MyHeritage on kätevä netissäkin näkyvä online-sukupuuohjelma monipuolisine hakutoimintoineen ja sen kautta voit löytää myös kaukaisia sukulaisiasi.


Mikäli asiakas ei halua, että käytän MyHeritagea, niin sukututkimusaineisto voidaan myös tallentaa Legacy 9 -sukupuuohjelman tietokantaan. Oletuksena kuitenkin sukutaulut tehdään Wordilla, josta tallennetaan sitten PDF:ksi.


Lisäpalvelut:


Jos hakujen aikana löytyy kuvia, niin ne voidaan lisätä jos asiakas niin haluaa.


Lisähinnasta myös tarkempia tietoja, kuten esim. lukutaito, ammatti, koska vihitty ym. asiat mitä voi kirkonkirjoista löytyä.


Jos halutaan teettää vielä yksityiskohtaisempi sukututkimus n. 1700-luvulle asti eli mukaan myös esipolvien sisarukset isä- tai äitilinjasta tai sekä että ja heidän puolisonsa lapsineen, niin hinta katsotaan erikseen.


Hinta sisältää sukutaulut.